Check hier alles wat je moet weten over Engeland - Denemarken
i

Getty Images

Check hier alles wat je moet weten over Engeland - Denemarken

Brian Vesseur • 18:27, 07-07-2021 / Laatste Update: 05:15, 05-01-2024

Er wordt voorafgaand aan Engeland - Denemarken genoeg gezegd en geschreven. Het is onmogelijk om alles te hebben meegekregen, dus hebben we hier alles voor je op een rijtje gezet. Van de zenders waarop het wordt uitgezonden tot de scheidsrechter en van de voorspellingen van de bookies tot een grapje van Kasper Schmeichel.

Om maar te beginnen met de zender. Dat is - surprise, surprise - NPO 1. Lukt het je niet om (of wil je niet) via die zender kijken? Check dan hier waar je nog meer terecht kan. De aftrap is overigens op woensdag om 21:00 uur op Wembley. Hoeveel fans er aanwezig mogen zijn? 60.000!

Wie de grootste kans maakt om de finale te halen? Engeland. Als je denkt - of zeker weet - dat Denemarken gaat winnen, is het misschien een aanrader om te checken hoeveel je daarmee kan verdienen! Het wordt overigens altijd 1-0 of 0-1 als Engeland en Denemarken tegen elkaar spelen op Wembley.

Waarom zingen Engelsen 'football is coming home'?

"Football is coming home, it's coming home!". Lekkere meezinger, hè? Maar weet je ook waarom die Engelsen dat eigenlijk altijd zingen? We leggen het uit in dit artikel uit 2018, toen de Engelsen het ook al zongen op het WK in Rusland. Toen kwam 'football' overigens niet 'home'.

Wie zijn de scheidsrechter en de VAR?

Nederlandse inbreng in de halve finale! Danny Makkelie is de scheidsrechter bij Engeland - Denemarken. Ook de assistenten en de VAR zijn Nederlands. Lekker zeg.

Lees verder onder de foto.

Over de spelers

Dan moeten we het nog even over wat spelers hebben. Raheem Sterling is de laatste tijd echt ziek in vorm. Conor Coady speelde geen minuut, maar wordt door assistent-trainer Steve Holland dé speler van het EK genoemd. En Kasper Schmeichel kreeg de lachers op zijn hand door een grapje te maken over 'football is coming home'.