Christian Eriksen krijgt reanimatie op veld tijdens Denemarken-Finland
i

AFP

Christian Eriksen krijgt reanimatie op veld tijdens Denemarken-Finland

Eimert Pruis • 20:46, 12-06-2021 / Laatste Update: 01:14, 05-01-2024

Christian Eriksen heeft op het veld tijdens de EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland een hartmassage gekregen. Het zag er slecht uit voor de oud-Ajacied, hij was aan het vechten voor zijn leven. De middenvelder stortte opeens in bij een ingooi aan Deense kant in de 43ste minuut. Hij ontving de bal en viel naar voren.

Direct werd de EHBO ingeschakeld en het was duidelijk dat het zeer ernstig was.

De reanimatie was minuten aan de gang op het veld in Kopenhagen. Er werd ook een defibrillator gebruikt. De spelers van Denemarken stonden in een kringetje om Eriksen heen. Ze waren zwaar onder de indruk en emotioneel. Even later ging Eriksen op brancard onder luid applaus van het veld. Hij werd omsingeld door spelers en afgeschermd.

Eriksen is afgevoerd naar het ziekenhuis dat op een steenworp afstand ligt van het stadion in Kopenhagen. De ambulance zou zonder zwaailichten naar het ziekenhuis zijn gespoed. Reuters meldt dat Eriksen bij kennis was op de brancard en zijn hand opstak. De manager van Eriksen zegt dat de speler helder is en kan praten.

Zie voor meer informatie ook dit bericht

Wedstrijd gestaakt

De wedstrijd werd gestaakt en ging om 20.30 uur verder. Beide teams hebben aangegeven dat ze de wedstrijd graag willen uitspelen nadat ze te horen hadden gekregen dat het naar omstandigheden goed gaat met Eriksen. Zie meer info hierover in dit bericht.

Zodra er meer bekend is over de situatie van Eriksen zullen wij dit melden. We willen niet voorbarig zijn en zullen dus alleen iets melden als het officieel is. Uit respect voor Eriksen tonen wij geen beelden van het incident en de nasleep ervan op het veld