CR7 bescheiden na avondje records pakken op EK: 'Ik ben mijn team dankbaar'
i

Getty

CR7 bescheiden na avondje records pakken op EK: 'Ik ben mijn team dankbaar'

Sjors Tanis • 22:48, 15-06-2021 / Laatste Update: 12:27, 08-01-2024

Cristiano Ronaldo werd in de uitverkochte Puskás Aréna veelvuldig uitgefloten door de Hongaarse fans. De Portugese vedette, die op dat vlak wel wat gewend is, bleef er in Boedapest vrijwel onverstoorbaar onder.

Met 2 late treffers had hij een groot aandeel in de toch nog ruim uitgevallen EK-zege in de openingswedstrijd van de titelhouder: 0-3.

Recordman CR7

"Het was belangrijk voor ons zelfvertrouwen om met een overwinning te beginnen aan het EK", sprak Ronaldo na afloop van zijn 22e EK-duel voldaan. "We moeten nu doorzetten." Ronaldo werd tot man van de wedstrijd uitgeroepen. Hij had in Boedapest ook nog een paar records te vieren. De 36-jarige spits is nu de 1e speler die aan 5 EK's heeft deelgenomen. Ook is hij topscorer van alle EK's met 11 doelpunten.

"Het belangrijkste is dat we hebben gewonnen", zei Ronaldo in een poging om bescheiden te blijven. "Het was voor ons een moeilijke wedstrijd tegen een ploeg die sterk verdedigde. We hebben niettemin 3 doelpunten kunnen maken. Ik ben mijn team dankbaar dat ik er daarvan 2 voor mijn rekening kon nemen."