'Danny Makkelie en co maakten nog een fout bij rake vrije trap van Mikkel Damsgaard'

Trevor Wagener • 11:06, 09-07-2021 / Laatste Update: 10:27, 05-01-2024

Scheidsrechter Danny Makkelie is daags na de EK halve finale tussen Engeland en Denemarken (2-1) nog altijd de figuurlijk gebeten hond. Nadat hij eerder al forse kritiek over zich heen kreeg na zijn toegekende penalty aan de Engelsen, is kamp-Engeland nu óók niet blij met een andere beslissing.

Volgens meerdere media had de rake vrije trap van Mikkel Damsgaard volgens de regels afgekeurd moeten worden. In de regels staat dat aanvallers minimaal 1 meter afstand moeten houden van de verdedigende muur. Pas zodra de bal is aangeraakt door de nemer, mogen de aanvallers naar de muur bewegen.

Onterecht goedgekeurd

Volgens The Daily Mail en The Sun was dat bij de goal van Damsgaard niet het geval. Toen de arbiter de bal neer liet leggen, stonden de aanvallers van Denemarken nog op juiste afstand van de muur. Tijdens de aanloop van Damsgaard liepen de Denen echter al rond en de muur dicht, waardoor Engeland-keeper Jordan Pickford het zicht op de bal verloor. De Engelse pers is dan ook helder: deze goal moest ook afgekeurd worden.

FIFA rules state Denmark's opening goal against England should NOT have stood after their attackers were too close to the hosts' wall moments before Mikkel Damsgaard smashed in sublime free-kick. Via mail online.....https://t.co/gmJERiZi3r pic.twitter.com/mFd0jnWoXG

— Moderate Sports News (@ModerateSports) July 8, 2021