Danny Makkelie krijgt ervan langs: 'Denemarken is bedrogen, dit was geen penalty'

Trevor Wagener • 10:51, 08-07-2021 / Laatste Update: 21:38, 05-01-2024

Engeland speelt aanstaande zondag om 21:00 de EK-finale tegen Italië op haar eigen Wembley. In de halve finale tegen Denemarken won de ploeg van Gareth Southgate dankzij een dubieuze beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie en zijn team. Na een valpartij van Raheem Sterling kende hij een penalty toe aan de Engelsen.

Hoewel Harry Kane initieel miste op Kasper Schmeichel was de rebound een buitenkansje voor de Tottenham Hotspur-spits. Denemarken was leeg en moegestreden en kwamen niet meer langszij. Buiten alles en iedereen in Engeland om, is de beslissing van team Makkelie er 1 om over na te praten.

Penalty Engeland

Roma-trainer José Mourinho had bij talkSPORT maar 3 woorden nodig om de fout te duiden. "Denemarken is bedrogen", schreef hij. "Zeker op dit niveau snap ik helemaal niets van deze beslissing." Mourinho kreeg bijval van collega Arsène Wenger. Beiden vonden dat Engeland verdiend won, maar dat Denemarken meer verdiende.

Ook vielen veel media over het optreden van de VAR. Deze zou Makkelie in de steek hebben gelaten. "De VAR had Makkelie moeten verbeteren", meldde de Spaanse radiozender COPE. "Hans Anders voor Team Makkelie", twitterde analist en oud-prof Kenneth Perez. "Echt... shame on you", schreef hij.

Anderen vonden dat men niet zo moest zeuren. De Deense verdedigers maakten immers licht contact met Sterling. "Er is contact, maar in de regels staat dat niet elk contact een overtreding is", twitterde voormalig Willem II-keeper Geert De Vlieger.