De routes naar de finale van Engeland en Italië
i

Getty Images

De routes naar de finale van Engeland en Italië

Brian Vesseur • 17:02, 11-07-2021 / Laatste Update: 11:47, 05-01-2024

Engeland en Italië staan zondagavond (21:00 uur) in de finale van het EK. Eén van deze landen wordt straks de kampioen van Europa. Maar hoe kwamen beide landen eigenlijk in die finale terecht? De routes naar de finale van Engeland en Italië.

Dit zijn de routes naar de finale van Engeland en Italië

Wil je ook weten hoe Engeland en Italië het deden in de kwalificatie? Scroll dan even naar onder.

Groepsfase

Engeland scoorde 2 keer in de groepsfase, maar pakte wel 7 punten. De Engelsen spelen namelijk op de verdediging: 1-0 tegen Kroatië, 1-0 tegen Tsjechië en 0-0 tegen Schotland.

Italië had het een stuk makkelijker. Turkije en Zwitserland werden met 3-0 gesloopt, tegen Wales werd het 'maar' 1-0.

Knock-out

Engeland won in de 8e finale met 2-0 van Duitsland, Italië won nipt van Oostenrijk: 2-1. Een ronde later werd Oekraïne gesloopt door Engeland (4-0), terwijl Italië opnieuw alle zeilen moest bijzetten: België werd met 2-1 verslagen. In de halve finale was Engeland te sterk voor Denemarken (2-1), terwijl Italië na pingels won van Spanje.

Kwalificatie

Engeland werd 1e in een groep met Tsjechië, Kosovo, Bulgarije en Montenegro in de kwalificatie voor dit EK. Van de 8 potjes wonnen ze er 7. Tsjechië was 1 keer te sterk voor Engeland. Harry Kane werd overigens de topscorer van de kwalificatie met 12 goals.

Italië won alle 10 de potjes in een poule met Finland, Griekenland, Bosnië & Herzegovina, Armenië en Liechtenstein. Het leverde een doelsaldo van +33 op.

LEES OOK: Dit is de vermoedelijke opstelling van Italië voor de EK-finale

LEES OOK: Dit is de vermoedelijke opstelling van Engeland voor de EK-finale