Deense aanvoerder Kjaer groeit uit tot held van de avond bij paniek rond Eriksen
i

Getty Images

Deense aanvoerder Kjaer groeit uit tot held van de avond bij paniek rond Eriksen

Eimert Pruis • 23:51, 12-06-2021 / Laatste Update: 12:24, 15-01-2024

Je hebt leiders en je hebt Simon Kjaer. De aanvoerder van Denemarken toonde zich, nadat de paniek om zijn in elkaar gezakte teamgenoot Christian Eriksen tijdens het EK-duel met Finland gigantisch was, een attente medicus, captain en vaderfiguur ineen.

Oud-Ajacied Eriksen zakte aan het eind van de eerste helft in elkaar toen hij de bal aangegooid kreeg. Kjaer was er als de kippen bij om de noodzakelijke eerste medische handelingen te verrichten, ook om te voorkomen dat Eriksen zijn tong inslikte. Toen de medische stafleden hem al snel aflosten, vormde de aanvoerder met teamgenoten een hoefijzer, om de reanimatie af te schermen. Deense spelers huilden, duimden en baden, met de hoop dat de Eriksen er bovenop zou komen.

Toen Sabrina Kvist Jensen, de partner van Eriksen, ten tijde van de reanimatie aan de rand van het veld verscheen, spurtte de Deense captain onmiddellijk naar haar toe. Kjaer hield haar hoofd vaderlijk vast, bood haar troost en sprak de hevig geëmotioneerde vriendin van Eriksen, samen met doelman Kasper Schmeichel, moed in. Kjaer was vervolgens ook één van de Deense spelers die met de per brancard afgevoerde Eriksen, omringd door witte doeken, van het veld liep.