Deze 18-jarige Spanjaard is verkozen tot grootste talent van het EK voetbal
i

Getty

Deze 18-jarige Spanjaard is verkozen tot grootste talent van het EK voetbal

Sjors Tanis • 14:52, 12-07-2021 / Laatste Update: 20:34, 05-01-2024

Pedri mag zich het grootste talent van het EK noemen. De pas 18-jarige speler van FC Barcelona, die afgelopen seizoen onder trainer Ronald Koeman een vaste waarde was bij de Catalaanse club, had in alle wedstrijden van Spanje op dit EK een basisplaats.

De Spanjaarden moesten het in de halve finales via strafschoppen afleggen tegen Italië, dat de Europese titel pakte door ook Engeland in de eindstrijd met strafschoppen te verslaan.

Geen goal

Pedri kwam weliswaar niet tot scoren op dit EK, maar maakte wel indruk door zijn spelinzicht en nauwkeurigheid aan de bal. Hij volgt de Portugees Renato Sanches op, die bij het EK 2016 werd gekozen tot grootste talent. "Wat Pedri als 18-jarige op dit toernooi heeft laten zien, heeft niemand ooit gedaan", zei de Spaanse bondscoach Luis Enrique. "Zelfs Andrés Iniesta niet. Het is ongelooflijk, uniek."

Een groep van 16 waarnemers van de UEFA, onder wie Fabio Capello, Robbie Keane, David Moyes en de Nederlandse keeperstrainer Frans Hoek, wees de Spaanse tiener aan als grootste talent van het EK.