Dit zijn de opstellingen van Hongarije en Portugal
i

Getty

Dit zijn de opstellingen van Hongarije en Portugal

admin • 18:53, 15-06-2021 / Laatste Update: 17:43, 13-12-2023

Het was lang wachten zonder middagwedstrijd, maar dat lange wachten wordt bijna beloond. De opstellingen van Hongarije en Portugal zijn binnen. Op basis van de opstellingen kunnen we al direct melden dat Cristiano Ronaldo een record te pakken heeft. De 36-jarige wordt de eerste voetballer met 5 deelnames aan een EK.

Ronaldo is al de speler met de meeste wedstrijden ooit op een EK en begint in Boedapest aan zijn 22ste. Dit record stelt hij dus scherper en scherper. Bizar maar waar: het is zeventien jaar geleden dat hij debuteerde op een Europees Kampioenschap. Je weet wel, toen Griekenland de beste was.

Toen liet Portugal zich verrassen door een kleintje. De vraag is wat Hongarije dit keer in zijn mars heeft. Tijdens het vorige EK vijf jaar geleden wisten de Hongaren verrassend genoeg een puntje te pakken tegen Ronaldo en co. Het werd toen 3-3.

Overigens zijn er in de uitverkochte Puskas Arena maar liefst 67.000 supporters welkom en zorgt al die drukte ook voor heerlijke sfeerbeelden vanuit hartje centrum.

Dit is de opstelling van Hongarije

Guláacsi; Botka, Orbán, Attila Szalai; Lovrencsics, Kleinheisler, Adam Nagy, Schäfer, Fiola; Adam Szalai, Sallai.

Dit is de opstelling van Portugal

Rui Patricio; Nelson Semedo, Ruben Dias, Pepe, Guerreiro; Danilo, William Carvalho, Bruno Fernandes; Ronaldo, Diogo Jota, Bernardo Silva.