Drijft Gianluigi Donnarumma de Italiaanse fans in EK-finale weer tot wanhoop?
i

Getty Images

Drijft Gianluigi Donnarumma de Italiaanse fans in EK-finale weer tot wanhoop?

Eimert Pruis • 11:37, 11-07-2021 / Laatste Update: 11:50, 08-01-2024

Het EK is ook het toernooi van Gianluigi Donnarumma. De pas 22-jarige Italiaanse doelman is een van de sterren van het EK. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf en hij kan ook nog eens een penalty stoppen. Er is echter 1 trekje van Donnarumma dat de Italiaanse fans hoorndol maakt: hij houdt de bal graag lang, en dan bedoelen we ook echt lang, bij zich.

Donnarumma is op weg naar PSG waar een gigantisch salaris klaarligt voor de bij AC Milan groot geworden goalie. Hij schittert op het EK met reflexen, techniek en vastberadenheid. Zijn zelfvertrouwen is torenhoog. En dat blijkt wel bij 1 van zijn kwaliteiten die niet zo goed ontwikkelt is: het meevoetballen.

Let zondagavond maar eens op. De keeper houdt graag de bal lang vast. Hij treuzelt en treuzelt en vaak geeft hij pas op het allerlaatste moment de bal een ros naar voren. Of hij brengt een ploeggenoot in de problemen. Het dreef de Italianen al gek in de wedstrijden tegen Spanje en België. Tot nu toe ging het nog goed, maar kan dit ook goed blijven gaan in de EK-finale tegen Engeland?

Speciale handschoenen

Dan is er nog iets aparts aan Donnarumma. De stijlvolle keeper heeft ook hele stijlvolle keepershandschoenen. De handschoenen van Adidas hebben nog een speciale coating. Deze laag op de rug is bedekt met een groot aantal spikes. Liefst 300 kleine stekels tellen zijn handschoenen.

De stekels zouden de bal beter blokkeren en het compressieschuim vangt de schokken van schoten beter op. Het is volgens Italiaanse media een van de geheimen van 'Donna'. De Italianen hebben er daarom vertrouwen in dat Donnarumma weer een Italiaanse muur zal zijn. En dat hij aan de bal voor hartkloppingen zorgt, nemen ze dan maar op de koop toe.