Eden Hazard is maar weer eens geblesseerd: 'Denk dat er een probleem is'
i

AFP

Eden Hazard is maar weer eens geblesseerd: 'Denk dat er een probleem is'

Bart van der Wijst • 11:57, 28-06-2021 / Laatste Update: 18:07, 13-12-2023

België bereikte zondagavond de kwartfinales van het EK. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez was met 1-0 te sterk voor titelhouder Portugal. De Rode Duivels zagen echter wel Kevin De Bruyne (enkelblessure) en Eden Hazard uitvallen. Laatstgenoemde verliet het veld met een hamstringblessure.

Verrassend is het niet, de oudste van de broertjes Hazard is de laatste 1,5 jaar vaker geblesseerd dan dat hij fit is. Hij miste in totaal 59 wedstrijden voor zijn club Real Madrid vanwege verschillende blessures.

Hamstring

Hazard vreesde na afloop het ergste, hij werd in de 87e minuut vervangen door Yannick Carrasco. "Ik voelde iets in mijn hamstrings en denk dat er een probleem is", aldus de captain. "We moeten onderzoeken hoe ernstig het is. We zien wel of op tijd fit ben voor de kwartfinales."

Daarin speelt België tegen Italië, die wedstrijd is vrijdag om 21.00 uur in München.

Andere Hazard viert feest

Eden zag zijn jongere broertje Thorgan uitgeroepen worden tot Man of the Match. De speler van Borussia Dortmund maakte op de enige treffer van de wedstrijd. "Dit was het belangrijkste doelpunt uit mijn carrière", zei hij over dat moment. Het was een schitterende goal. "Gezien het aantal berichten dat ik al op mijn telefoon heb ontvangen, mag ik dat wel concluderen."

Thorgan Hazard liet de Portugese keeper Rui Patricio kansloos met een hard schot. "De bal leek naar links te gaan. Maar juist toen de keeper dat dacht, boog de bal af naar rechts", zei Hazard glunderend. Hij bedankte ook nog even doelman Thibaut Courtois. "Hij heeft opnieuw laten zien dat hij de beste keeper ter wereld is. Thibaut redde ons een paar keer. We hebben een geweldige Thibaut nodig om door te gaan op dit toernooi."