Een lijstje met de beste Italiaanse verdedigers ooit
i

Getty Images

Een lijstje met de beste Italiaanse verdedigers ooit

Brian Vesseur • 15:56, 11-07-2021 / Laatste Update: 10:29, 07-01-2024

Italië. Een land van pizza, Romeinse cultuur en bikkelharde verdedigers. Verdedigers die geen genade kennen voor de tegenstander. Verdedigers die álles zullen doen om een doelpunt te voorkomen. Verdedigers met zoveel passie, dat je het gejuich na een sliding of tackle bijna door de televisie heen hoort. Een ode aan de Italiaanse verdedigers.

De beste Italiaanse verdedigers ooit

Nu zijn het Giorgio Chiellini - die ook nog eens een studie aan de uni deed - en Leonardo Bonucci, even hiervoor was het ook nog Andrea Barzagli. Toen speelden ze met z'n drieën achterin, al helemaal doodeng.

Beste van 2006

Fabio Cannavaro werd in 2006 - toen Italië het WK won - gekroond tot beste speler ter wereld. Daarmee is hij nog steeds de laatste verdediger die deze prijs pakte. Daarna gingen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi er met enige regelmaat mee vandoor.

Milan-clan

De AC Milan-clan is ook aardig groot, als we kijken naar die goede Italiaanse verdedigers. Paolo Maldini (en zijn papa Cesare), natuurlijk, maar ook Alessandro Nesta, Franco Baresi, Alessandro Costacurta.

Oude helden

Om af te sluiten hebben we nog wat oude namen, maar daarvoor zullen we papa of zelfs opa aan moeten kijken. Gaetano Scirea, Giacinto Facchetti, Giuseppe Bergomi, Claudio Gentile, Tarcisio Burgnich, Aristide Guarnieri, Antonio Cabrini, Fulvio Collovati, Giovanni Trappatoni, Christian Panucci en Giuseppe Favalli.