Laatste berichten over toestand Eriksen: fotograaf zag dat hij bij kennis was
i

AFP

Laatste berichten over toestand Eriksen: fotograaf zag dat hij bij kennis was

Eimert Pruis • 21:26, 12-06-2021 / Laatste Update: 06:51, 08-01-2024

Christian Eriksen was bij kennis toen hij van het veld werd gedragen op een brancard. Volgens een foto die circuleert op social media had Eriksen zijn ogen open. Volgens een Reuters-fotograaf stak hij zijn hand op. De UEFA meldt dat Eriksen gestabiliseerd is. De Deense bond meldt dat Eriksen wakker is en voor verder onderzoek in het ziekenhuis ligt.

De 29-jarige middenvelder stortte in elkaar op het veld. Dit gebeurde in de 43e minuut van het EK-duel tussen Denemarken en Finland. Zie ook dit bericht.

Eriksen is afgevoerd naar het ziekenhuis dat op een steenworp afstand ligt van het stadion in Kopenhagen. De ambulance zou zonder zwaailichten naar het ziekenhuis zijn gespoed. De manager van Eriksen zegt op Radio 1 dat hij met de vader van de speler heeft gesproken. De vader zei dat zijn zoon helder is en kan ademen en praten. De teamdokter bevestigde later op de avond ook dat er een hartmassage is uitgevoerd bij Eriksen.

Zodra er meer bekend is over de situatie van Eriksen zullen wij dit melden. We willen niet voorbarig zijn en zullen dus alleen iets melden als het officieel is. Uit respect voor Eriksen tonen wij geen beelden van het incident en de nasleep ervan op het veld