🎥 | EK-pitch invader kreeg leuke reacties van Italiaanse spelers: 'Verratti vroeg wie ik was'

Trevor Wagener • 13:07, 09-07-2021 / Laatste Update: 23:18, 05-01-2024

Piergianni Pisanu had afgelopen dinsdag de dag van zijn leven. De 28-jarige inwoner van Londen met Italiaanse roots zag hoe Italië zich na het winnen van de penaltyserie tegen Spanje plaatste voor de EK-finale en was helemaal door het dolle. Pisanu rende het veld op en besloot het feestje mee te vieren.

"Ik was echt veel te blij", verklaarde hij tegenover Sardiniapost. "Marco Verratti keek me aan en zei 'en wie ben jij wel niet?' voordat hij dezelfde vraag stelde aan Nicolò Barella. Daarna kwam Daniele de Rossi ook lachend langs, voordat hij me tikjes op mijn hoofd gaf."

Vreemdeling

Toen Italië een groepsfoto wilde maken, werd Pisanu ontdekt. Stewards begeleidden hem van het veld af. "Zij behandelden mij heel goed. Deze actie was de prijs van mijn ticket waard." Pisanu, die zo'n 9 jaar in Londen woont en aldaar in een restaurant werkt, lapte 350 euro voor zijn kaartje.

Of Pisanu ook bij de finale aanwezig is, weet hij niet. "De kaartjes zullen opnieuw erg duur zijn. Ik ga mijn best doen, ik hoop het in ieder geval wel."