Engelse scholen stellen leerlingen gerust: 'Kom maandagmorgen gerust te laat'

Marcel Roes • 15:22, 09-07-2021 / Laatste Update: 08:00, 07-01-2024

Zondag om 21:00 uur speelt Engeland tegen Italië. Op Wembley. In de finale van het EK 2020. In de eerste finale voor Engeland sinds het gewonnen WK 1966. Kortom: dat moet ELKE inwoner van Engeland zien. Ook de jongere Engelsen. Probleem: het kan dus wel eens laat worden, en maandagochtend moeten ze naar school.

Maar dat probleem is opgelost. Veel scholen hebben inmiddels aangekondigd dat leerlingen maandag best iets later mogen komen. De Britse krant The Sun sprak met enkele schooldirecteuren en zij weten het mooi te verpakken. "Laat ze maar kijken. Dan kunnen we praten over het belang van het volkslied, over trots en veerkracht praten", zo zegt een directeur. "En misschien moeten we het over teleurstelling hebben. Dit is een kans om te leren!"

Een andere school stuurde een e-mail naar alle ouders, met als titel: 'It's coming home'. In de mail staat: "U mag uw kind later naar school brengen. We hebben liever dat ze goed uitrusten en dan pas naar school gaan, dan dat ze de hele dag pleite blijven of chagrijnig zijn."