Eriksen laat van zich horen na hartstilstand: ‘Ik zal niet opgeven, maar wil weten wat er is gebeurd’
i

Getty

Eriksen laat van zich horen na hartstilstand: ‘Ik zal niet opgeven, maar wil weten wat er is gebeurd’

Sjors Tanis • 11:10, 14-06-2021 / Laatste Update: 17:52, 13-12-2023

Christian Eriksen heeft in La Gazzetta dello Sport zijn dankwoord uitgesproken voor alle steunbetuigingen. Vanuit het ziekenhuis liet de Deense middenvelder weten dat hij zich beter voelt nadat hij in het EK-duel met Finland in elkaar zakte. "Ik wil weten wat er gebeurd is.”

"Bedankt allemaal. Ik zal niet opgeven. Ik voel me nu beter, maar ik wil weten wat er gebeurd is. Ik wil iedereen bedanken voor alles wat jullie voor me gedaan hebben", zo laat Eriksen in de Italiaanse sportkrant weten.

Onderzoek

Het is de 1e reactie van de Deen zelf nadat er zaterdag grote paniek ontstond tijdens de EK-wedstrijden tussen Denemarken en Finland. Vlak voor rust zakte de voormalig Ajacied plotseling in elkaar.  Via zaakwaarnemer Martin Schoots liet Eriksen eerder al weten dat het naar omstandigheden goed met hem ging. Zou deed hij dit weekend al de groeten aan zijn Deense teamgenoten via de groepsapp. "We spraken hem zondagmorgen en toen maakte hij al grapjes. Hij was goed gehumeurd en ik vond dat hij er prima uit zag. We willen allemaal begrijpen wat er met hem gebeurd is en dat wil hij zelf ook. De artsen gaan hem nu grondig onderzoeken en dat zal tijd kosten", laat Schoots weten.