😂🎥 | Lacherige Giorgio Chiellini maakte Jordi Alba GEK tijdens de toss: 'Leugenaar!'

Trevor Wagener • 12:13, 07-07-2021 / Laatste Update: 09:47, 05-01-2024

Italië en Spanje maakten er dinsdagavond in hun halve finale op het EK 2020 een waar voetbalfeest van. Na 120 minuten spelen stond het 1-1 en dus boden strafschoppen de uitkomst. Terwijl bij beide elftallen de spanning hoog was en de zenuwen nog net niet voelbaar waren, maakte aanvoerder Giorgio Chiellini er een feestje van. Tot (on)genoegen van collega Jordi Alba.

De 36-jarige Chiellini kreeg bij de toss, om te bepalen bij welk goal de penalty's genomen zouden worden, door dat Alba een beetje nerveus was. Terwijl arbiter Felix Brych bezig was met zijn muntje voerde Chiellini een snode plan uit.

Chiellini vs Alba

Nadat hij Alba naar de 'Spaanse kant' zag wijzen, was voor de Juventus-stopper de maat vol. Italië had de toss immers gewonnen. "Wat zeg jij nou weer?", lachte Chiellini, die nog even verder ging. "Haha! Leugenaar, wij hebben de toss gewonnen."

Alba probeerde het kort af te doen door er niet op in te gaan maar Chiellini deed er nog een schepje bovenop na het uitsluitsel bij de toss. Hij knuffelde Alba met een brede glimlach. Ook tilde Chiellini hem zelfs op! Met succes: Italië won de penaltyserie en plaatste zich voor de EK-finale van zondag.