🎶 | Heel klein Nederlands tintje: Boney M's Rasputin te horen in EK-stadions
i

AFP

🎶 | Heel klein Nederlands tintje: Boney M's Rasputin te horen in EK-stadions

admin • 17:22, 14-06-2021 / Laatste Update: 18:23, 05-01-2024

Een beetje voetballiefhebber weet hoe belangrijk het is dat er vooraf in een stadion lekkere muziek klinkt. Gelukkig heeft de UEFA dat besef ook. Daarom klinkt in de diverse stadions tijdens het EK onder meer Rasputin van Boney M op lekker volume uit de speakers.

Muziek is op Schotse bodem misschien nog wel belangrijker dan elders, met een prachtig volkslied, het boogey-lijflied en nu dus ook Boney M. Zanger Bobby Farrell maakt dat helaas niet meer mee – hij overleed al elf jaar terug – maar zijn muziek leeft voort.

Aruba

Farrell was een Arubaans zanger, danser en diskjockey. Gedanst heeft hij zeker! Zozeer zelfs dat zijn liedje Rasputin eerder dit jaar een ongekende hype werd op TikTok. En laat Tiktok nu net via de UEFA sponsor zijn van het EK 2020, waardoor de keuze om Rasputin aan het voorprogramma snel was gemaakt.

Voetbaljournalist Miguel Delaney twitterde vanuit Hampden Park enigszins verbaasd dat Rasputin werd gedraaid, waarna hij in de mentions talloze keren Tiktok als verklaring tegen zag komen. De oorsprong van de Rasputin Challenge gaat terug naar enkele medisch studenten uit de Indiase staat Kerala.

TikTok

Zij dansten een half minuutje lang op de tonen van Rasputin, waarna hun video viral ging. Er was een advocaat boos, het ging over geloof en zo nog wat dingen, maar uiteindelijk groeide het liedje uit tot een oproep om toch vooral je coronaprik te halen en toen liep het dankzij de jeugd van Generatie Z en Tiktok volledig uit de hand.

Zo uit de hand dus dat Rasputin nu te horen is in de EK-stadions!