šŸŽ„ | Terugkijken: penaltyspecialist Jorginho schiet ItaliĆ« in stijl naar EK-finale

Trevor WagenerĀ ā€¢Ā 10:22, 07-07-2021 / Laatste Update: 12:18, 07-01-2024

Jorge Luiz Frello Filho, die wij voor het gemak maar lekker Jorginho blijven noemen, was dinsdagavond opnieuw voor grote waarde voor Italiƫ op het EK 2020. De 29-jarige middenvelder van Chelsea liet in de gewonnen halve finale tegen Spanje zien hoe goed hij kan voetballen Ʃn scoorde daarbij de beslissende penalty. Helemaal in zijn eigen stijl!

De voormalig middenvelder van Napoli en Hellas wordt in zijn spel geprezen om zijn visie, rust en het maken van de juiste beslissingen op de juiste momenten. Met strafschoppen is dat niet anders, aangezien Jorginho voor club en land standaard tot de vaste penaltynemers behoort.

Jorginho's penalty

Nadat Federico Chiesa en Alvaro Morata hadden gescoord in de reguliere speeltijd en de verlenging geen goals opleverde, werden er pingels genomen. Invaller Manuel Locatelli miste namens Italiƫ, maar Spanje-uitblinker Dani Olmo deed hetzelfde door de bal over te schieten. Nadat Morata de zijne in de handen van Gianluigi Donnarumma schoot, faalde Jorginho niet op matchpoint.

De in Braziliƫ geboren Jorginho staat bekend als heuse specialist in strafschoppen. Check hier hoe hij zijn trappen neemt: