Deense superback Joakim Maehle is concurrent van Hans Hateboer bij Atalanta
i

Getty Images

Deense superback Joakim Maehle is concurrent van Hans Hateboer bij Atalanta

Bart van der Wijst • 22:11, 07-07-2021 / Laatste Update: 07:13, 05-01-2024

Joakim Maehle - nee, je spreekt het niet uit als Malen - is dit EK een van de smaakmakers aan Deense zijde. Maehle scoorde tegen Rusland (4-1 winst) en Wales (4-0 winst) en gaf een HEERLIJKE assist in de kwartfinale tegen Tsjechië. Voor een enkeling is Maehle geen onbekende, maar voor het grote publiek wel.

Wie is Joakim Maehle?

Hans Hateboer, de Oranje-international die vanwege een blessure niet meekon naar het EK, kijkt met veel interesse naar de prestaties van Maehle. Het is niet alleen zijn teamgenoot bij Atalanta, maar ook nog eens zijn concurrent bij de Italiaanse club. Hoewel Maehle tijdens het EK als linksback speelt, is hij van origine rechtsback.

Maehle speelt sinds afgelopen winter bij Atalanta, dat hem voor 12 miljoen euro overnam van KRC Genk. Bij die club werkte hij een half jaartje met de Nederlandse trainer John van den Brom. Ondanks dat Maehle een belangrijke pion was in het elftal van Genk, wenste Van den Brom hem veel succes in Bergamo. "Atalanta is een geweldige club en de Serie A is een geweldige competitie", sprak de Nederlandse trainer.

Voor het avontuur in België speelde Maehle in eigen land bij Aalborg. Hij maakte op 5 september 2020 pas zijn debuut voor de nationale ploeg, maar is sindsdien onmisbaar In 15 duels was hij goed voor 4 goals en 2 assists.