Jong Spanje vervangt het echte Spanje en wint ook DIK van Litouwen
i

EPA

Jong Spanje vervangt het echte Spanje en wint ook DIK van Litouwen

admin • 00:36, 09-06-2021 / Laatste Update: 09:09, 07-01-2024

Met maar liefst 10 debutanten in de basis heeft Spanje met 4-0 gewonnen van Litouwen. Of moten we eigenlijk zeggen Jong Spanje? Als gevolg van coronapaniek en noodgedwongen isolatie in het Spaanse kamp werd in Estadio Butarque namelijk de Onder 21-ploeg naar voren geschoven voor dit oefenpotje.

De schrik zit er goed in onder de Spanjaarden sinds de positieve coronatest van Sergio Busquets. Het lijkt ineens wel mogelijk om de nationale ploeg in te enten, terwijl hier al een tijdje om werd gevraagd en er tot op heden niets mogelijk was.

Amper ervaring

Desondanks is voorzichtigheid geboden, waarop werd besloten de jonge honden een kans te geven tegen Litouwen. Misschien trof de arme tegenstander nu juist wel een elftal dat erop was gebrand om te laten zien wat het kan en de score loog er niet om: 4-0. Bryan Gil was de enige basisspeler met ervaring als 'echte' international.

Debutanten Hugo Guillamón, Brahim Diaz, Juan Miranda en Javi Puado zagen hun naam op deze toch al speciale avond ook nog eens op het scorebord verschijnen. Zij scoorden onder leiding van Luis de la Fuente, die normaal gesproken keuzeheer is van de beloften en nu voor een avondje bondscoach mocht spelen.

Tsjechië en Hongarije

Elders kwamen gewoon de beste spelers van EK-gangers in actie. Zo won de hoofdmacht van Tsjechië met 3-1 van Albanië, terwijl Hongarije bleef steken op 0-0 tegen Ierland. Het lijkt er sowieso op dat de Hongaren zware tijden tegemoet gaan, gezien de koppeling met de favorieten Frankrijk, Duitsland en Portugal in de poule des doods.