Kasper Schmeichel kon vriendin Christian Eriksen al snel geruststellen: 'Hij ademt'
i

AFP

Kasper Schmeichel kon vriendin Christian Eriksen al snel geruststellen: 'Hij ademt'

admin • 17:50, 14-06-2021 / Laatste Update: 09:34, 07-01-2024

Het was een onheilspellend tafereel. Terwijl medici hun beste hulp boden, meldde de vriendin van Christian Eriksen zich aan de zijlijn. De schrik was uiteraard groot. Heel groot. Sabrina Kvist vreesde dat haar Christian was overleden, maar Kasper Schmeichel kon haar geruststellen.

Schmeichel had even eerder nog op de plek van het onheil gestaan, waardoor hij een update kon geven over de toestand van Eriksen. Niet dat het goed ging met de nummer 10 van Denemarken, maar het ergste scenario – waar vriendin Sabrina voor vreesde – werd gelukkig geen waarheid.

Vrees voor het ergste

“Sabrina dacht dat Christian was overleden,” vertelt Peter Schmeichel aan BBC Radio 5 Live. Peter is uiteraard de vader van de huidige doelman van Denemarken en hij staat na de gebeurtenissen van zaterdag tijdens Denemarken - Finland (0-1) in extra nauw contact met zijn zoon.

“Kasper kon haar vertellen dat Christian ademde en om het ab-so-luut zeker te weten is Kasper nog een keer heen en weer gerend voor een nieuwe update. Op dat moment communiceerde Christian inmiddels met de doktoren waardoor de hele noodsituatie ook een beetje kalmeerde.”

Ziekenhuis

Behalve Schmeichel ontfermde ook aanvoerder en goede vriend Simon Kjær zich over Eriksens vriendin, de moeder van zijn twee kinderen. Sabrina reisde vervolgens snel naar het ziekenhuis waar Eriksen naartoe werd gebracht, waarna gelukkig snel een bericht met de wereld kon worden gedeeld waarin werd gemeld dat de situatie was gestabiliseerd. Later kwam er ook een reactie van Eriksen zelf los.

Overigens scheelde het niet per se veel of Eriksen was wel overleden, want de Deense dokter bevestigde later dat er sprake was van een hartstilstand. Hartmassage mocht niet baten, maar na 1 ingreep van de defibrillator kwam Eriksen weer bij. “We waren Christian even kwijt, maar wisten hem terug te halen,” aldus de arts.