Maarten Stekelenburg 1e keeper Oranje, Matthijs de Ligt mist duel met Oekraïne
i

Getty Images

Maarten Stekelenburg 1e keeper Oranje, Matthijs de Ligt mist duel met Oekraïne

Bart van der Wijst • 15:46, 12-06-2021 / Laatste Update: 18:36, 13-12-2023

Maarten Stekelenburg is de 1e doelman van het Nederlands elftal dit EK. Dat onthulde bondscoach Frank de Boer zaterdagmiddag tijdens een persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Oekraïne van zondag. De Boer had ook slecht nieuws: Matthijs de Ligt is er niet bij tijdens het 1e groepsduel.

"Hopelijk duurt het toernooi nog lang voor ons en dan gaan we hem nog keihard nodig hebben. Als het de finale was, hadden we hem waarschijnlijk wel opgesteld, maar nu gaan we geen onnodig risico nemen", sprak De Boer over de situatie van De Ligt tegenover de NOS.

De verdediger liep tijdens het trainingskamp in het Portugese Faro een blessure aan zijn lies op.

Steek

De Boer moest een keuze maken tussen Stekelenburg en Tim Krul, nadat 1e doelman Jasper Cillessen vanwege een positieve coronabesmetting uit de selectie werd gezet. Beide keepers keepten allebei 1 oefenpotje; Stekelenburg tegen Georgië (3-0 winst) en Krul tegen Schotland (2-2).

"Het ging tussen Tim en Maarten. Het is een hele moeilijke keuze geweest, maar uiteindelijk is het mijn gevoel geweest. Heel veel respect voor Tim, maar ik kies nu voor Maarten", verklaarde De Boer zijn keuze.

Nederland speelt zondag om 21.00 uur in de Johan Cruijff Arena tegen Oekraïne.