📰 | Media na laatste oefenduel Oranje: 'Zelden met lagere verwachtingen naar eindtoernooi'
i

Getty

📰 | Media na laatste oefenduel Oranje: 'Zelden met lagere verwachtingen naar eindtoernooi'

Sjors Tanis • 09:48, 07-06-2021 / Laatste Update: 04:21, 07-01-2024

Veel optimisme is er niet bij de binnenlandse media na de uitzwaaiwedstrijd van Oranje voor het EK. "Een week voor zijn 1e wedstrijd op het EK is Oranje verdwaald in een donker bos waarvan de wegen moeilijk begaanbaar zijn", schreef De Volkskrant.

De ploeg van bondscoach Frank de Boer won met 3-0 van Georgië, maar indruk maken deed het team niet.

3-5-2/5-3-2

De opstelling van Oranje, met 3 centrale verdedigers en 2 'wingbacks', blijft kritiek krijgen. Ook van De Volkskrant. "Een speelwijze die het elftal nauwelijks beheerst, waarmee De Boer in zekere zin een gok neemt", aldus de krant. "Het Nederlands elftal is als een auto die een week voor de vakantie naar de garage is gebracht met mankementen, waarbij het de vraag is of de garagehouder de onderdelen in huis heeft. Soms is het elftal ongebruikelijk onzeker in defensief opzicht, met een middenveld dat te veel balverlies lijdt. In de aanval valt de onmacht op."

AD

Ook het AD zag weinig lichtpuntjes. "Bij de generale repetitie voor het EK zorgde vooral het doelpunt van Weghorst voor wat opwinding, maar wat overbleef was een matige repetitie tegen Georgië. (...) Zelden trok een Nederlands elftal met lagere verwachtingen richting een eindtoernooi dan nu het geval is. Uiterst moeizaam kwam het Nederlands elftal tot kansen; zelfs een vloeiende aanval bleek lang te veel gevraagd. Controleur Marten de Roon leed onwaarschijnlijk vaak balverlies, Weghorst had technisch moeite met het niveau, terwijl ook Frenkie de Jong een ronduit zwakke 1e helft speelde."

Wel is er lof voor Memphis Depay. "Haal Depay weg en dit Oranje heeft geen aanvaller van wie de betere teams op een EK straks bang worden."