📸 | Opnieuw vliegtuigje bij training Nederlands elftal: 'Auf Wiener Schnitzel'

admin • 14:59, 16-06-2021 / Laatste Update: 14:27, 05-01-2024

Laten we hopen dat in deze tijden van afstand een nieuwe, leuke traditie is geboren. Namelijk het inhuren van vliegtuigjes om een boodschap over te brengen aan het Nederlands elftal. Of in dit geval misschien wel meer de Oostenrijkers. “Auf Wiener schnitzel!”

Het vliegtuigje waar iedereen over sprak in aanloop naar Nederland – Oekraïne (3-2) was iets dwingender, want Frank de Boer werd namelijk opgeroepen om absoluut in een 433-systeem aan te treden.

Tip

De bondscoach grapte dat hij een vliegtuigje zou inhuren om de afzender – naderhand bleek dit het team van Veronica Inside en De Oranjezomer – te bedanken voor de tip, maar er geen gebruik van te maken.

Het was woensdag opnieuw raak, daags voor de tweede groepswedstrijd tegen Oostenrijk. “Auf Wiener schnitzel”, was de boodschap die dit keer werd voortgetrokken door de piloot. We hoeven verder natuurlijk niet uit te leggen waar dit precies op slaat. De foto is gemaakt door Tom Egbers.

Verdediging

Wie weet volgt er ook nog een vliegtuigje voor de optimale achterhoede, want de nationale discussie spitst zich momenteel toe op het optimaal inpassen van Matthijs de Ligt.