Opvallend: 1e helft van EK-potjes levert in veel gevallen GEEN doelpunt op (en dit kan een reden zijn)

Sjors Tanis • 21:21, 15-06-2021 / Laatste Update: 15:08, 05-01-2024

Zit jij ook steeds klaar voor een lekker EK-potje en valt de 1e helft tegen? Dat kan kloppen, want van de 11 gespeelde 1e helften tot nu toe stond er 7 keer 0-0 op het scorebord na 45 minuten.

Onder andere de wedstrijd van Oranje tegen Oekraïne stond 0-0 bij rust. Uiteindelijk won Nederland met 3-2.

Wat is de reden?

Het kan natuurlijk toevallig zijn dat in de 1e helft van de EK-duels weinig wordt gescoord. Of de spanning. Maar het kan ook komen door het feit dat liefst 16 van de 24 deelnemende landen doorgaan naar de knock-outfase. Risico nemen is dus in de 1e speelronde nog niet nodig.

De landen die wel scoorden in de 1e helft? Dat waren België (2 keer), Oostenrijk en Noord-Macedonië (tegen elkaar), Tsjechië en Slowakije (eigen goal van tegenstander Polen).