🎥 | Oranje-fan feliciteert Oekraïne met doelpunt en gaat viral: 'Hoogtepunt van het toernooi'

Sjors Tanis • 14:49, 14-06-2021 / Laatste Update: 03:12, 05-01-2024

Een Oranje-supporter die aanwezig was bij de wedstrijd tussen Nederland en Oekraïne gaat viral op internet. Na de 2-1 van Andriy Jarmalenko, die de bal buiten het bereik van doelman Maarten Stekelenburg in de kruising werkte, besloot de fan naar een Oekraïense toeschouwer te lopen en hem te feliciteren. 

De Amerikaanse schrijver en stemacteur Scott Innes besloot er een tweet aan te wijden: "De Nederlandse fan die zijn duim op steekt, dan de hand schudt en een eerlijk zei dat het een wereldgoal was tegen de feestvierende Oekraïne-fan na de goal van Jamalenko is mijn hoogtepunt van het toernooi tot nu toe".

Positiviteit

De tweet kan inmiddels op ruim 1800 likes rekenen. Ook worden de beelden opgepakt door andere media. Zo schrijft de populaire sportwebsite SportBible: "Jarmalenko maakt tegen Nederland de mooiste goal van het toernooi, maar dat was niet het enige speciale moment. Het feest bij Oekraïense fans werd onderbroken door een Nederlandse fan. Maar hij was niet uit op een confrontatie en wilde de tegenstander enkel feliciteren met de wereldgoal". Ook staat het filmpje inmiddels op het sociale medium Reddit, waar de actie van de fan al op 8300 likes kan rekenen.