Penaltykoning Federico Bernardeschi trouwt 48 uur na veroveren Europese titel
i

Getty Images

Penaltykoning Federico Bernardeschi trouwt 48 uur na veroveren Europese titel

Eimert Pruis • 21:29, 13-07-2021 / Laatste Update: 19:19, 13-12-2023

Federico Bernardeschi laat er geen gras over groeien. Nog geen 48 uur nadat hij met Italië de Europese titel veroverde heeft hij het jawoord gezegd tegen zijn vrouw Veronica Ciardi.

Zo komt er toch nog een ongelooflijk einde aan een tot aan het EK vreselijk seizoen voor Bernardeschi. De aanvaller van Juventus werd nauwelijks gebruikt door trainer Andrea Pirlo. Roberto Mancini hield bij het nationale team echter het vertrouwen in Bernardeschi. Als invaller maakte hij het verschil en dan vooral vanaf de strafschopstip. Hij ramde de bal tegen het net in de finale tegen Engeland en deed dat ook al in de halve finale tegen Spanje.

"Ik heb veel geleden dit seizoen. Als je zo'n jaar gehad hebt als ik dan kan je maar 1 ding doen: je mouwen opstropen en hard werken. Daardoor zijn we Europees kampioen geworden en ben ik nu ook de gelukkigste man op aarde met Veronica", aldus de penaltyspecialist.

En dus trouwde hij dinsdag in de kathedraal van Carrara, zijn geboorteplaats. Veronica Ciardi Bernardeschi werd in Italië bekend dankzij haar deelname aan Big Brother in 2009-2010. Check hieronder enkele foto's van de 36-jarige Italiaanse schone.