Petitie om EK-finale over te laten spelen door ruim 125.000 mensen ondertekend

Trevor Wagener • 14:07, 14-07-2021 / Laatste Update: 08:37, 05-01-2024

Sommige Engelse fans zijn zo teleurgesteld van de verloren EK 2020-finale tegen Italië dat zij het liefst hebben dat dit duel overgespeeld wordt. Een petitie om dit extra kracht bij te zetten is inmiddels ruim 120.000 keer ondertekend!

Engeland verloor zondagavond haar 1e grote finale op een eindtoernooi in 55 jaar. Nadat de finale tegen Italië in 1-1 eindigde, bleken de Zuid-Europeanen sterker in het nemen van penalty's. Volgens veel Engelse supporters had het nooit tot een verlenging mogen komen.

Niet eerlijk

De fans zijn ervan overtuigd dat meerdere Italiaanse spelers zwaarder bestraft hadden moeten worden voor hun acties in het veld. Zo vinden de Engelsen het maar niks dat Jorginho - met zijn noppen vooruit - Jack Grealish aanpakte. Daarbij vonden zij het vasthouden van Giorgio Chiellini, die Bukayo Saka neertrok, buiten proportie.

Initiatiefnemer Sharon Guilmen startte de petitie en was onverbiddelijk. "De wedstrijd was in zijn totaliteit niet eerlijk", schreef zij erbij. "Na al dat duwen, trappen en trekken mocht Italië nog steeds winnen? Dat is gewoon vooringenomen. Ze verdienen een rode kaart voor hun getoonde spel en sportiviteit en dit duel moet worden overgespeeld."

'Hey, scheids!'

Ook kreeg scheidsrechter Bjorn Kuipers de nodige verwijten van Guilmen en zij die de petitie ondertekenden. "Hij floot partijdig!" In feite gaf Kuipers de meeste gele kaarten aan Italië (5 stuks) en slechts 1 aan Engeland (voor Harry Maguire). Hoewel het aantal ondertekende petities nog altijd stijgt, is de vraag groot of de UEFA er iets mee gaat doen.