Pornhub-middenvelder Pessina bezorgt Italië perfecte score op dit EK
i

Getty Images

Pornhub-middenvelder Pessina bezorgt Italië perfecte score op dit EK

Bart van der Wijst • 21:51, 20-06-2021 / Laatste Update: 14:27, 05-01-2024

Italië heeft de perfecte score neergezet in de groepsfase van het EK. In Poule A waren de Italianen heer en meester, alle 3 de wedstrijden werden gewonnen. De laatste pot, die met een B-ploeg werd gespeeld, eindigde in 1-0 tegen Wales. Matteo Pessina, beter bekend als de Pornhub-middenvelder, werd de matchwinner.

De speler van Atalanta zat eigenlijk niet eens bij de selectie van Italië voor dit EK, maar mocht zich vanwege een blessure bij Stefano Sensi alsnog melden. Tijdens de wedstrijd die nergens meer om ging kreeg hij van bondscoach Roberto Mancini een kans, met succes!

Perfect potje voor Italië

Pessina maakte de enige treffer van de wedstrijd. Hij schoot een slim ingestudeerde vrije trap van Marco Verratti binnen net voor rust. Mancini moet met grote tevredenheid naar de wedstrijd hebben gekeken. De belangrijkste spelers kregen rust en Verratti maakte voor het eerst dit toernooi minuten na een blessure. Vlak voor tijd werd zelfs keeper Gianluigi Donnarumma nog gewisseld.

Wales, dat met 4 punten 2e wordt achter Italië en dus door is, eindigde de wedstrijd met 10 man. Ethan Ampadu ging op de voet van Federico Bernardeschi staan en kon gaan douchen. Toch kon de ploeg nog wel de gelijkmaker maken, alleen Gareth Bale schoot de bal geheel vrijstaand bijna Stadio Olimpico uit.

Daardoor eindigde Italië niet alleen met 3 zeges, maar ook met 3 clean sheets deze groepsfase. Daar tegenover stonden 7 goals, best een prima score dus in een lastige poule. Zwitserland zit in de wachtkamer, ondanks hun zege op Turkije. De Turken kunnen naar huis.