Salvatore Sirigu liet heel de Italiaanse selectie janken voor de EK-finale
i

Getty Images

Salvatore Sirigu liet heel de Italiaanse selectie janken voor de EK-finale

Bart van der Wijst • 21:55, 12-07-2021 / Laatste Update: 08:31, 08-01-2024

Italië won zondagavond voor de 2e keer in de geschiedenis de Europese titel, op Wembley werd Engeland na penalty's verslagen. Salvatore Sirigu had een belangrijk aandeel in die zege, al gebeurde dat niet binnen de lijnen. De 34-jarige reservedoelman maakte een mooi gebaar voorafgaand aan de finale.

"Vandaag maakte hij ons aan het huilen", sprak aanvoerder Giorgio Chiellini tegenover Football Italia. "Hij liet een video van onze familieleden zien en maakte ons aan het huilen."

Belangrijk in de kleedkamer

Rechtsback Alessandro Florenzi bevestigde dat. "Voor de wedstrijd gaf hij aan iedereen van ons een door hem geschreven briefje met zijn gedachten over ons", aldus Florenzi. "Op ieder briefje stond iets anders geschreven. Sirigu was een van de belangrijkste spelers in de kleedkamer."

De 34-jarige doelman van Torino kwam zelf ook een minuutje in actie tijdens dit EK. Bij een 1-0 voorsprong mocht hij invallen voor eerste keeper Gianluigi Donnarumma. Bondscoach Roberto Mancini deed dat, zo bleek later, uiteindelijk met een reden.