Wat Jack Grealish zou doen als hij geen EK zou spelen: 'Zuipen in de pub!'

Trevor Wagener • 20:10, 02-07-2021 / Laatste Update: 11:33, 15-01-2024

Jack Grealish speelde pas 10 keer voor Engeland en maakte in september 2020 pas zijn debuut, maar groeide in een mum van tijd uit tot een absolute publiekslieveling. De creatieve speler van Aston Villa gaf dit EK al 2 assists terwijl hij lang niet altijd zeker was van een plek in de basis. Tegen de Britse pers gaf Grealish toe wat hij gedaan zou hebben als hij niet bij de selectie van Gareth Southgate zat.

Het antwoord was duidelijk en compleet in stijl zoals Grealish vaker doet. "Ik zou lekker de pub in gaan met vrienden. Dat of op een groot scherm kijken, die bij Wembley bijvoorbeeld. Fucking fantastisch man!"

Jack the lad

De Engelse fans lopen met hem weg. Niet zozeer vanwege zijn letterlijke imago, maar vooral vanwege zijn frivole spel en posterboy-uitstraling. Soms vindt Grealish dat nog wel raar. "Nu roepen supporters mijn naam, als ik voor Engeland speel, terwijl zij mij normaal uitfluiten zodra ik voor Villa speel."

In het shirt van zijn land doet hij uiteraard even hard zijn best. "Ik doe wat ik leuk vind en maak ook mijn fouten." Zo is Grealish een liefhebber van een drankje op zijn tijd. Ook keek hij vol enthousiasme naar beelden van Engelse fans.

Juichen tussen Engelse fans

"Daar heb ik een paar video's van gezien. Hoewel het mijn droom is om een EK te spelen, had zoiets ook fantastisch geweest als ik er niet bij zou zijn. Heel Engeland doorreizen om het team te zien spelen, dronken worden enzo... lekker man."

Daarnaast gaf Grealish ook aan wat hij zou zijn geworden als hij geen voetbaltalent had. "Geen idee... mijn vader is stukadoor? Ik weet het niet, ook niet of mijn pa goed daarin is." Grealish heeft andere wensen. "Ik zou dan een clubpromotor zijn ofzo, op Ibiza of Tenerife. Ja, echt. Ik zou iedereen de club in krijgen."