'Wembley indringers' bezorgden vader Harry Maguire 2 gebroken ribben: 'Beangstigend'

Trevor Wagener • 11:46, 14-07-2021 / Laatste Update: 15:21, 08-01-2024

Vervelend nieuws voor Engeland-verdediger Harry Maguire en dan vooral zijn 56-jarige vader Allan. Die laatste brak zondagavond in aanloop naar de EK-finale 2 ribben toen supporters zonder ticket met veel geweld toegang probeerden te krijgen tot Wembley. Allan Maguire liep de kwetsuren op toen hij in de verdrukking kwam.

Allan viel op de grond en brak toen waarschijnlijk zijn ribben. "Beangstigend", noemde de Manchester United-verdediger het voorval in de Engelse pers. "Hij had later moeite met ademen, al is mijn pa niet iemand die daar veel ophef over maakt."

Lees ook: 'Spanningen op Engelse straten na verloren EK-finale'

Geen goed voorbeeld

Maguire was vooral blij dat zijn paps de pot niet met kleine kids of zijn neefjes bezocht. "Daar ben ik dankbaar voor, wie weet hoe het af had kunnen lopen. Laten we hopen dat iedereen hiervan leert en zoiets niet nog eens voorkomt."

Bij de EK-finale, die de Engelsen 'thuis' op hun eigen Wembley speelden, ging het van tevoren en na het laatste fluitsignaal flink mis. Talloze fans zonder tickets drongen het stadion binnen. Hier werden enkele, net als bij andere schermutselingen, arrestaties verricht. Volgens Engelse media werden 49 mensen opgepakt en liepen 19 agenten en stewards verwondingen op.