Alpine lost vertrek Fernando Alonso op met promotie reservecoureur Oscar Piastri

2 augustus 2022

Oscar Piastri zit vanaf 2023 op de plek van Fernando Alonso bij Alpine in de Formule 1. Dat maakte de Franse renstal bekend na het vertrek van de Spanjaard naar Aston Martin. Piastri was al reserverijder bij Alpine (en McLaren).


Alpine moest snel handelen na het vertrek van Alonso, die maandag aankondigde naar Aston Martin te verkassen. McLaren zat namelijk achter Piastri aan. Maar Alpine heeft de 21-jarige Australiër uit de handen van het Britse team weten te houden.

Indrukwekkend CV
Piastri lijkt een vrij logische oplossing voor Alpine. Niet alleen omdat de Australiër al reservecoureur was, maar ook omdat hij ondanks zijn leeftijd al een aardige prijzenkast heeft. In 2019 won hij de Formule Renault Eurocup, een jaar later was hij de beste in de Formule 3. Afgelopen seizoen pakte Piastri ook nog eens de eindzege in de Formule 3. 3 prijzen op rij dus.

Na de zomerstop kruipt Piastri in de Alpine voor zijn debuut in de Formule 1. Rookie-coureurs móéten door een nieuwe regel in de F1 worden ingezet tijdens een van de 1e vrije trainingen. Zo zat Nyck de Vries al eens bij Mercedes in de auto.