Aston Martin is vrijgesproken van pikken van Red Bull

20 mei 2022

GettyImages
aston-martin-red-bull-kopie-auto-fia

Vrijdag leek het erop dat de Formule 1-wagens van Lance Stroll en Sebastian Vettel wel erg veel op die van Red Bull leken. De FIA vond het nodig om een onderzoek in te stellen hiernaar. Na inspectie kwam men tot de conclusie dat Aston Martin zich gewoon aan de regels heeft gehouden.


Al snel kreeg de auto van Aston Martin de bijnaam 'groene Red Bull' omdat hij na updates dus zoveel op de auto van team Red Bull leek. De teambaas van Red Bull, Christian Horner, attendeerde de FIA hierop.

Maar die geven dus aan dat alles legaal is gegaan. "Het onderzoek en een gedetailleerde analyse van het door Aston Martin toegepaste ontwikkelingsproces bevestigde dat er geen overtredingen zijn begaan en daarom is de FIA van mening dat de aerodynamische upgrades van Aston Martin aan de regels voldoen", staat in hun statement.

Red Bull niet tevreden
Red Bull is nog steeds niet tevreden, in een formeel statement laten ze weten dat 'kopiëren vleiend is' maar ze twijfelen of de FIA gelijkt heeft wat betreft overbrengen van eigendommen. "Men moet nu ophelderen hoe het tot deze ongelooflijke kopie is gekomen. Kopiëren an sich is niet verboden, maar je moet er wel rekening mee houden dat zeven mensen bij ons zijn weggekaapt en dat onze chef aerodynamica ook naar Aston Martin is gehaald voor een extreem hoog salaris. We moeten nog wat feiten controleren en zullen dit tot in detail bekijken", zegt Helmut Marko