‘Bottas praat met Alfa Romeo over stoeltje in 2022’

22 juli 2021

Getty Images
Bottas Alfa Romeo

Wát een gerucht! Valtteri Bottas zou met Alfa Romeo praten over een zitje in hun team in 2022. De Formule 1-coureur van Mercedes zit al even op de schopstoel: Lewis Hamilton is bij Mercedes zeker van zijn plek en Williams-talent George Russell klopt nadrukkelijk op de deur.


Motorsport-Total.com meldt dat Bottas al een gesprek heeft gehad met Frederic Vasseur, de teambaas van Alfa Romeo. Ook Williams - het oude team van Bottas - lijkt een kanshebber om de Fin weer in dienst te nemen.

Tweede zitje
In de zomer neemt Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, een beslissing over de coureurs van 2022. Hamilton heeft al een contract getekend tot en met 2023, maar om het zitje van Bottas wordt nog gestreden. Wolff zei daarover tegen Motorsport.com: "We zijn altijd heel transparant naar onze coureurs en door mijn persoonlijke band met Lewis praten we over een hoop zaken. Een van die zaken was natuurlijk ook de keuze voor de 2e rijder."

Hamilton zou volgens Wolff geen voorkeur hebben voor teamgenoot. Beide coureurs - Bottas en Russell - hebben hun voordelen en nadelen.

LEES OOK: Nico Hülkenberg doet gooi naar F1-stoeltje in 2022: ‘Anders is het klaar’