Buitenlandse media na Canadese zege van Verstappen: ‘Doet denken aan grote F1-kampioenen’

20 juni 2022

Getty Images

Max Verstappen sloeg bij de Grand Prix van Canada toe: voor de 6e keer in 2022 won hij een race en weer liep hij een flink stukkie uit op Ferrari-coureur Charles Leclerc. Wat vonden de buitenlandse media van dit machtsvertoon?


Het kan weleens uitdraaien op een heel saai seizoen. Na 9 grands prix heeft Verstappen al 46 punten voorsprong op zijn 1e achtervolger, zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez. "Het zal héél moeilijk worden hem dit seizoen nog te vangen", schrijft The Guardian.

Ook de Madrileense sportkrant Marca kan zich niet onttrekken aan de indruk dat de weg naar de 2e wereldtitel voor Verstappen al is geplaveid. "Hij lijkt echt van een ander niveau. Met name zijn beheersing van elke situatie op de baan is uitzonderlijk. Verstappen liet 2 keer een uitvalbeurt noteren, maar zelfs daarmee heeft hij voor het onbetrouwbare Ferrari al een muur opgetrokken."

Pure macht
The Guardian bewierookt het optreden van Verstappen in Montreal. "Hij had al vaker gezegd dat hij, gezien het materiaal, absoluut in staat moet worden geacht zijn wereldtitel te prolongeren. Maar wat Verstappen in Canada liet zien was een demonstratie van pure macht die doet vrezen dat hij nog wel even op de troon zal zitten. Verstappen reed met een dominantie en drive die deed denken aan de grote kampioenen in de Formule 1."

Nummer 1
"Nummer 1 op de auto en nummer 1 ín de auto", schreef de beroemde Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. "Het was weer eens een meesterlijke race van Max Verstappen. Wat Carlos Sainz ook allemaal probeerde, de wereldkampioen gaf geen krimp, al moest hij, geholpen door een safetycar na een crash van Yuki Tsunoda, in de slotfase al zijn talent aanspreken om de Spanjaard van het lijf te houden."

"Ferrari tankte door een uitstekend optreden van Sainz en een nieuwe motor bij Charles Leclerc wel weer wat vertrouwen voor de rest van het seizoen, maar of het genoeg is tegen Verstappen is de vraag. De wereldkampioen was een brok vertoon van stijlvolle macht."

Onaantastbaar
L’Équipe, de Franse sportkrant, sprak van een ‘onaantastbare’ Max Verstappen. "De manier waarop hij zijn 26ste overwinning van zijn carrière boekte, was indrukwekkend. Hij was onaantastbaar in Montreal."