Check! Dit is de bijzondere auto van Max Verstappen voor de Grand Prix van Turkije

7 oktober 2021

Red Bull

Red Bull en Honda hebben op de sociale media de 1e beelden gezet van de witte bolide waarin Max Verstappen het komende weekend gaat ridjen. De RB16B van Verstappen en zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez is overwegend wit, met rode accenten.


"Frisse look voor het weekend", schrijft de Nederlander op Twitter. "Simpelweg prachtig. Bedankt, Honda Racing." Een dag eerder had Red Bull op de sociale media al een 'sneak preview' gegeven, door enkele details van de auto te laten zien. De renstal onthulde donderdag de foto's van de complete bolide.

Verandering
Red Bull grijpt de Grote Prijs van Turkije aan om motorenleverancier Honda rijkelijk te bedanken voor de samenwerking van de afgelopen jaren. Eigenlijk zou zondag de GP van Japan worden verreden, maar vanwege het coronavirus kan de Formule 1 net als vorig jaar niet naar Suzuka toe. Turkije heeft de plek van Japan op de kalender overgenomen.

Bedankt Honda
AlphaTauri, het zusterteam van de Oostenrijkse renstal dat ook met Honda-motoren rijdt, heeft in Turkije op de achtervleugels in het Japans de tekst 'bedankt' staan. Red Bull en AlphaTauri (voorheen Toro Rosso) gebruiken de Japanse motoren sinds 2018. Honda vertrekt na dit seizoen uit de Formule 1.