Dutch Grand Prix 3 jaar lang live te zien bij NOS

8 december 2021

Pro Shots
Dutch Grand Prix

De Dutch Grand Prix is de komende 3 jaar live te zien bij de NOS. De Nederlandse OmroepStichting heeft een akkoord gesloten met de Nordic Entertainment Group (NENT).


De NENT is volgend jaar de rechtenhouder van de Formule 1. De Scandinavische mediareus gaat met Viaplay ook een eigen sportzender op de Nederlandse markt brengen. De NENT heeft niet alleen een dealtje gemaakt met de NOS, ook Ziggo en KPN zijn partner geworden van de nieuwe mediaspeler.

Voor de Grand Prix van Zandvoort kan je dus naast Viaplay ook terecht bij de NOS straks. Voor de andere grands prix moet je wel bij Viaplay zijn. De NOS heeft wel een sublicentie van Viaplay gekocht. Dat betekent dat de omroepstichting 3 minuten van de kwalificatie gaat uitzenden en een samenvatting van de race van 15 minuten.

Nieuw Formule 1-programma
Om de Formule 1 uit te zenden begint de NOS ook een apart programma. Dat wordt in de regel op zondag tussen 17.15 en 18.00 uur uitgezonden op NPO 1.

"De Formule 1 is journalistiek zeer interessant en past daarom prima in ons brede pakket van topsport. Dat was al zo, maar vanaf 2022 kunnen we meer doen. Ruimere samenvattingen, meer verhalen, een speciaal programma en de race op Zandvoort, dat echt een nationaal evenement is, zelfs live", zegt hoofdredacteur van NOS Sport Maarten Nooter.

LEES OOK: Nieuwe sportzender Viaplay straks via Ziggo en KPN te zien
LEES OOK: Op deze dag kan je voor het eerst naar de nieuwe sportzender Viaplay kijken
LEES OOK: Op deze datum is de allereerste Formule 1-uitzending van Viaplay
LEES OOK: Zoveel moet je per maand betalen voor de nieuwe sportzender Viaplay