Toch nog Formule 1 via Ziggo! Nieuwe sportzender Viaplay straks via Ziggo en KPN te zien

8 december 2021

Getty Images
Max Verstappen

Wil je volgend jaar een abonnement op de nieuwe sportzender Viaplay dan ben je toch nog bij Ziggo aan het juiste adres. De Formule 1 verdwijnt dan wel bij Ziggo Sport, Ziggo zelf gaat Viaplay aanbieden als een extra optie. Viaplay komt daarnaast ook in het pakket van KPN.


De Nordic Entertainment Group (NENT) en VodafoneZiggo zijn een distributiepartnerschap - zoals dat zo mooi heet - overeengekomen. Hetzelfde deed de nieuwe Nederlandse mediaspeler met KPN.

Ook darts en voetbal bij Viaplay
Viaplay wordt op 1 maart gelanceerd in Nederland. De eerste Formule 1-uitzending van Viaplay is op 10 maart. Naast Formule 1 gaat Viaplay ook andere sporten uitzenden. Zoals darts en de Bundesliga en Premier League. Je kan een abonnement afsluiten direct bij Viaplay of via Ziggo of KPN. Een abonnement op Viaplay kost 13,99 euro per maand.

Nieuwe ploeg Formule 1
Viaplay neemt zo goed als niemand mee van het Ziggo Sport-team dat nu nog de uitzendingen van de Formule 1 verzorgt. Amber Brantsen komt over van de NOS en wordt de presentator van het studioprogramma. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk zullen de commentatoren zijn. Verschillende analisten zullen aanschuiven en Stéphane Kox zal de pitreporter worden. Meer wordt woensdagmiddag in Amsterdam bekend, als Viaplay een persconferentie houdt. Sportnieuws.nl is daar uiteraad bij.

De Grand Prix van Zandvoort is de komende drie jaar live bij de NOS te zien. NENT is druk bezig geweest en heeft ook een deal gesloten met de NOS. De omroepstichting had eerder ook een sublicentie afgesloten via Ziggo Sport. Naast de Dutch Grand Prix mag de NOS ook van elke grand prix 3 minuten van de kwalificatie laten zien en een samenvatting van de race van maximaal 15 minuten tonen.

LEES OOK: Dutch Grand Prix 3 jaar lang live te zien bij NOS