F2-coureur Viscaal vertelt alles over circuit in Jeddah: ‘Daar verwacht ik de inhaalacties’

26 november 2021

Getty Images

Max Verstappen rijdt op 5 december op het gloednieuwe circuit in Saoedi-Arabië. Formule 2-coureur Bent Viscaal heeft de baan al veel geoefend op de simulator en is enthousiast over de baan in Jeddah. "Het is een van de leukste, uitdagendste banen waar ik ooit op heb gereden."


Door Brian Vesseur

"Ik heb mogen oefenen op de sim en ik moet zeggen dat het een van de leukste, uitdagendste banen is waar ik ooit op heb gereden. Ik heb er zin an. Het is op hele hoge snelheid: zodra je 1 apex mist, mis je de volgende 6 bochten. De muur zit héél dichtbij, dus je hebt weinig marge om fouten te maken."

Dat klinkt spannend, maar wat voor de kijker belangrijker is: kan je inhalen? "Ik denk het wel. Je hebt een paar snelle bochten waar je naar elkaar toe kan rijden. En dan verwacht ik de inhaalacties in de laatste bocht, op het rechte stuk en bij het ingaan van de eerste bocht. In de middensector is het wat lastiger."

Inhalen en verdedigen is voor Verstappen nog nooit zo belangrijk geweest als in de komende 2 races. De coureur staat 8 punten voor in het WK-klassement op Lewis Hamilton en moet alles op alles zetten om die voorsprong te behouden. Hamilton lijkt namelijk sneller dan ooit.

Viscaal ziet ook dat Hamilton op dit moment érg snel is. Maar wie wordt er kampioen? "Het hart zegt Verstappen, de kop zegt Hamilton."

Over die snelle Mercedes-auto's: gaat dat wel eerlijk? Op internet gaan er genoeg geruchten over valse spelletjes. De 22-jarige Viscaal wil niet met de vinger wijzen. "Zolang niet bewezen is dat hij schuldig is, ben je onschuldig in mijn mening. Dus zolang Mercedes niet schuldig is bevonden door de FIA… Ze hebben dezelfde keuring als Red Bull, dus ja."

Nagelbijter
Viscaal vindt dit – samen met 2010 – het spannendste seizoen dat hij ooit heeft gezien. "Mercedes is wel héél snel op het moment. Als er niks geks gebeurt met Lewis Hamilton in Jeddah, denk ik dat het heel spannend wordt in Abu Dhabi. Ik denk dat het allemaal op de laatste race aankomt."

LEES OOK: INTERVIEW | Zo dichtbij, maar ook zo ver weg: F2-coureur Bent Viscaal droomt van de Formule 1