🎥 | Schumacher pakt eindelijk F1-punten, krijgt champagnedouche van zus Gina

4 juli 2022

Voor Formule 1-coureur Mick Schumacher was de GP van Groot-Brittannië een bijzondere maar bovenal historische race. De zoon van legende Michael pakte op circuit Silverstone zijn allereerste WK-punten ooit. Dat betekende duidelijk veel voor de Duitser, maar ook voor zijn familie en helemaal voor zijn zus Gina.


Die laatste was zo trots op haar broer dat zij hem uit vreugde trakteerde op een champagnedouche. Terwijl broer Mick zijn mediaverplichtingen deed en Sky Sports te woord stond, verraste een blije Gina hem met de champagne.

Lees ook: 'Dit is de WK-stand in de Formule 1 na de GP van Groot-Brittannië'

1e F1-punten voor Mick Schumacher
Schumacher kwam als 8e over de finish, iets dat de Haas-coureur 4 WK-punten opleverde. Het duurde liefst 31 (!) F1-races voordat hij voor het eerst in de punten reed. Kort na de finish was Gina al door het dolle. Zo feliciteerde zij Mick over de boardradio. "Super, super, super Mick!", aldus de zus. "Voor mij ben jij de winnaar", schreef zij op Instagram.

Familie Schumacher
De familie Schumacher is hecht met elkaar en dat werd alleen maar sterker na het ongeluk van vader Michael. De 7-voudig Formule 1-wereldkampioen viel in 2013 bij een ski-ongeluk met zijn hoofd op een steen. Ondanks dat hij een helm droeg, werd hij met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Tot op de dag van vandaag ligt Schumacher in coma en is zijn familie schaars met delen van informatie over zijn toestand.