Carlos Sainz sprakeloos na 1e zege ooit in Formule 1: ‘Het is een bijzondere dag’

3 juli 2022

Getty Images
carlos-sainz-ferrari-sprakeloos-na-1e-zege-ooit-formule-1-gp-groot-brittannie-bijzondere-dag

Carlos Sainz noemde zijn 1e zege ooit in de Formule 1 'fantastisch'. "Ik weet verder niet wat ik moet zeggen. Na 150 races haal ik eindelijk mijn 1e zege in een grand prix. In een Ferrari en op Silverstone. Het is een bijzondere dag", zei de Spanjaard kort na zijn winst in de GP van Groot-Brittannië.


Sainz startte de race ook al voor het eerst van poleposition, maar het zag er lang niet naar uit dat hij die pole ook zou verzilveren.

Schade bij Verstappen
Max Verstappen was sneller tot aan het moment dat de Nederlandse wereldkampioen schade kreeg aan zijn auto en snelheid inleverde. Ook Sainz' teamgenoot Charles Leclerc was eigenlijk sneller. Halverwege de race gaf de Spanjaard zelfs zonder morren de leiding over aan de Monegask.

Lees ook: Verstappen na autoproblemen bij GP Groot-Brittannië: 'Ik stapte uit en zag dat alles eraf lag'

Gered door de safety car
Een safety car op 10 ronden voor het einde bood Sainz de kans om snel een pitstop te maken en verse banden te nemen. Na de herstart bleek dat een gouden greep, want Leclerc was niet naar binnen gegaan en kon op zijn versleten banden weinig anders doen dan de snellere Sainz voorbij laten gaan.

"En Lewis Hamilton had deze race ook kunnen winnen, begreep ik. Het was een moeilijke race, had in het begin weinig balans, maar die safety car gaf mij plotseling de kans toch nog voor de overwinning te gaan en die kans heb ik gegrepen."