Horner prijst foutloze Verstappen na winst in Miami: ‘Op tactiek gewonnen’

9 mei 2022

Proshots
Christian Horner Reactie Max Verstappen Winst GP Miami Foutloos Tactisch

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner was zeer tevreden met de wijze waarop Max Verstappen zondagavond de GP van Miami won. Volgens Horner reed de Nederlander foutloos en was hij tactisch erg sterk.


"We hebben alles gegeven. Met de safetycar hadden we geluk dat Ferrari geen pitstop maakte om over te gaan op zachte banden. Dat hielp, al waren we Charles nog niet kwijt toen hij op DRS-afstand van Max zat", verklaarde Horner na de race.

Tactische zege
Verstappen ging Leclerc in de 8ste ronde voorbij. Volgens Horner heeft Verstappen duidelijk op tactiek gewonnen. "Ieder foutje kan afgestraft worden, maar Max reed fantastisch. Foutloos."

Volgens Horner moest Verstappen in de openingsfase in de buurt van Leclerc blijven en tegelijk goed op zijn banden letten. "Daarnaast moesten we ervoor zorgen dat we druk bleven zetten", rondde Horner af. "Toen het gat gedicht was, maakte Max gebruik van zijn topsnelheid."

Volgende F1-race
De volgende Formule 1-race is in Spanje. Deze is op 22 mei. Het gaat tussen Verstappen en klassementsleider Leclerc is verkleind tot 19 punten.

Zie ook: 'Dit is de WK-stand in de Formule 1 na de GP van Miami'