Honda blijft behouden voor Formule 1: gaat motor Aston Martin leveren

24 mei 2023

AP

Goed nieuws voor Honda- en Formule 1-liefhebbers: de Japanse fabrikant blijft actief in de koningsklasse van de autosport. Honda gaat vanaf 2026 de motor van het F1-team van Aston Martin verzorgen. Eerder leverde Honda ook de motor van Max Verstappen bij Red Bull.


Honda blijft behouden voor de Formule 1. De Japanse fabrikant, die in het verleden de motor van Max Verstappen bij Red Bull leverde, gaat vanaf 2026 de krachtbron van Formule 1-team Aston Martin verzorgen.

'Honda <3 Aston Martin'
Aston Martin bevestigde het eerdere geroezemoes woensdag op de eigen digitale kanalen. De Japanse fabriek zal over 3 jaar een motor gaan leveren die moet voldoen aan de nieuwe voorschriften in de Formule 1. In de nieuwe regelgeving moet er meer gebruik worden gemaakt van elektriciteit en zal er volledig duurzame brandstof moeten worden geleverd.

Hiervoor werkte Honda samen met Red Bull en AlphaTauri. Verstappen had in het verleden meermaals kritiek op de motor. In 2020 viel deze regelmatig uit en daarbij haperde het blok flink. Verstappen hield desondanks vertrouwen en bleef bij de renstal. Red Bull werkt vanaf 2026 op haar beurt samen met Ford.

F1-baas Stefano Domenicali was blij met de samenwerking tussen het merk en Aston Martin. "Dit is geweldig nieuws", aldus Domenicali tegen internationale media. "Opnieuw een bewijs dat ons wereldwijde platform én de groei van de F1 een enorm potentieel aan zulke merken bieden."

Stoelendans?
Volgens de geruchten wil Honda, dat momenteel Yuki Tsunoda's plekje bij AlphaTauri sponsort, dat de 23-jarige Tsunoda meeverhuisd naar Aston Martin zodra daar een stoel vrijkomt. Tsunoda is bezig aan zijn 3e seizoen in de F1.

Aston Martin staat momenteel 2e in het constructeurskampioenschap en doet het voortreffelijk dit seizoen. De ervaren rot Fernando Alonso staat liefst 3e in de strijd om het wereldkampioenschap. Lance Stroll is zijn collega en staat 8e.