Leclerc wint simpel in Australië na wéér een uitvalbeurt van Verstappen

Brian Vesseur • 10:31, 10-04-2022 / Laatste Update: 07:18, 08-01-2024

Charles Leclerc gaat dik aan de leiding in het WK-klassement. De Ferrari-coureur won zondag de Grand Prix van Australië, terwijl Max Verstappen wéér uitviel. Dat overkwam hem ook al bij de 1e Grand Prix van het seizoen in Bahrein.

Verstappen kon geen move maken bij de start. Leclerc behield de 1e plek. Al vrij snel kwam er een Safety Car op de baan, omdat Carlos Sainz spinde en uitviel. Einde race voor de Spanjaard!

Na de herstart liep Leclerc bij Verstappen weg. Hij pakte zeker 5 seconden op de Nederlander, maar een nieuwe Safety Car bracht Verstappen weer terug aan de staart van Leclerc. Sebastian Vettel viel uit. Verstappen kon wederom niks klaarmaken: de Monegask behield ook dit keer zijn 1e plek. Hoewel Verstappen wel een poging waagde bij de herstart:

Start nummer 3

Ook na de 3e start van de race, de 2e herstart, liep Leclerc weg bij Verstappen. De Ferrari was in Melbourne simpelweg te snel voor de Red Bull. Ondertussen vocht Sergio Pérez, teamgenoot van Verstappen, zijn weg naar voren. Hij pakte bijvoorbeeld Lewis Hamilton op een recht stuk.

Uitvalbeurt Verstappen

Na een ronde of 40 (van de 58) moest Verstappen zijn auto langs de kant zetten! Vanaf P2 stopte de auto van de Nederlander er opeens mee. Wéér geen punten voor de Nederlander. Verstappen won de 2e Grand Prix van het seizoen in Saudi-Arabië, maar viel in de 1e GP én deze zondag uit.

Uiteindelijk reed Leclerc zonder veel moeite naar de overwinning en pakte Pérez P2. George Russell completeerde het podium, voor teamgenoot Hamilton. Leclerc pakte overigens ook de snelste raceronde.