‘Lege’ Sebastian Vettel zegt F1 gedag: ‘Weet waarschijnlijk nog niet hoe hard ik dit ga missen’

20 november 2022

Pro Shots
Reactie Seb Vettel Na Afscheid F1 Abu Dhabi GP

Voor race-legende Sebastian Vettel is er een einde gekomen aan een glansrijke Formule 1-loopbaan. Na 15 jaar, 57 keer pole position, 53 GP-zeges en 4 wereldtitels zwaait de Duitser af. "Alle vlaggen, ik heb zoveel lachende gezichten gezien, het was heel speciaal."


"Ik voel me een beetje leeg om eerlijk te zijn. Het was een groots weekend", zei Vettel na afloop van de GP van Abu Dhabi. De Duitser kwalificeerde zich als 9e en was getergd een goed resultaat neer te zetten, maar de 1-stopper pakte niet goed uit voor het team van Aston Martin. In het ploegenklassement kwam de renstal zodoende 1 puntje tekort om Alfa Romeo van plek 6 te houden.

"Natuurlijk was het niet de beste strategie die we hadden gekozen. Dat is jammer, want ik denk dat we in het constructeurskampioenschap ons voordeel hadden kunnen doen. Maar uiteindelijk wil ik iedereen bedanken voor de support. Waarschijnlijk weet ik nog niet hoezeer ik dit ga missen."

Vaarwel, Vettel
Bij Viaplay vertelde Vettel dat hij er niet te veel aan probeerde te denken dat dit zijn laatste race zou zijn. "Ik wist dat ik met de best mogelijke race het gelukkigst zou zijn na afloop. Jammer dat we niet 1 extra punt hebben kunnen pakken, maar alles bij elkaar heb ik ervan genoten. Ik zoek niet graag de aandacht en ben blij dat nu nu wat rustiger wordt. Het was leuk."