Lewis Hamilton: ‘Leclerc liet zien hoe die bocht met Verstappen wél moest, hij is respectvol’

19 juli 2021

Pro Shots

Lewis Hamilton verdedigde zijn actie waarbij Max Verstappen zondagmiddag keihard crashte met hand en tand. De coureur van Mercedes vindt dat Verstappen hem te weinig ruimte liet in de Copse-bocht en dat het dus Verstappens eigen schuld was dat hij crashte. Hamilton wijst naar een inhaalactie bij Charles Leclerc: "Zo moest het."


Hij noemt de Ferrari-coureur wél respectvol. "Hij had respect en liet ruimte voor mij over. Hij wist dat ik naast hem zat en besloot om gewoon een iets wijdere lijn te rijden. Daarmee hield hij de eerste positie ook nog eens bijna. Dát was heerlijk racen. Hij had respect."
'Max is de meest agressieve coureur'
Met andere woorden: Hamilton vindt dat Verstappen dat respect niet toonde door Hamilton geen ruimte te geven in diezelfde bocht. "Verstappen is 1 van de meest agressieve coureurs van dit moment. Maar we moeten een goede balans vinden tussen respect en ruimte aan de ene kant en racen aan de andere kant. Zodat we niet hoeven te botsen tijdens het inhalen."

Binnenkant bocht of juist véél wijder
Verstappen en zijn kamp zeggen dat Hamilton bij de inhaalactie op Leclerc ook veel meer aan de binnenkant van de bocht zat, waar hij volgens Verstappen ook hóórt te zitten. Op de beelden hierboven zie je dat Hamilton op de binnencurbes rijdt tijdens het inhalen van Leclerc. Als je hieronder kijkt naar de inhaalactie op Verstappen, dan zie je dat Hamilton z'n auto veel breder houdt en niet aan de binnenkant van de bocht rijdt.