Lewis Hamilton reed van P19 naar P5: ‘Hij zou voor de overwinning geracet hebben’

22 mei 2022

ANP

Na een botsing in de 1e ronde moest Lewis Hamilton de Grand Prix van Spanje hervatten als 19e. In zijn Mercedes reed de Brit uiteindelijk naar P4. Het laat zien hoe snel de Mercedes opeens weer is. Teambaas Toto Wolff denkt zelfs dat Hamilton - zonder die botsing - voor de overwinning had kunnen vechten.


En ook Hamilton vraagt zich af wat er nog meer in het vat zou hebben gezet. "Wie weet wat er gebeurd was als we dat incident aan het begin niet hadden gehad?", vroeg Lewis Hamilton zich bij Sky Sports hardop af. "Het is een verschrikkelijk gevoel om zo ver achter te liggen, maar je moet blijven pushen en hopen op het beste."

De Brit ziet dat Mercedes qua tempo veel dichter bij de jongens vooraan (Ferrari en Red Bull) zit. "De auto voelde geweldig in de race. Qua tempo zitten we veel dichter bij de jongens vooraan, dat is top. Ik heb na die lekke band niet opgegeven. Dat is wat we doen, toch?"

Na de botsing moest Hamilton de pits in met een lekke band. Hij wilde er eigenlijk mee ophouden, de auto sparen. "Ze zeiden dat ik misschien nog 8e kon worden en dat voelt niet als een indrukwekkend resultaat, maar dat zou op zijn minst punten hebben betekend. Toen ik daarna 4e lag was ik zó blij."

Uiteindelijk kostte een probleem in de slotfase hem die plek nog en eindigde hij achter de Red Bulls, teamgenoot George Russell en Carlos Sainz als vijfde.