Lewis Hamilton schept duidelijkheid over zijn pensioen

3 oktober 2023

Getty Images
Lewis Hamilton Pensioen

Lewis Hamilton is inmiddels een van de oudste coureurs in de Formule 1. De Engelsman debuteerde voor McLaren in 2007, nog vóór Max Verstappens 10e verjaardag. Inmiddels is hij al 38, wat in elke sport een behoorlijke leeftijd is. Deze zomer tekende hij voor nog 2 jaar bij Mercedes, daarna zou het zomaar kunnen dat hij zijn helm aan de wilgen hangt. En dan is het ook echt voorbij!


Lees ook: Lewis Hamilton denkt dat niet alle coureurs even hard werken: ‘Wij zijn de 3 die het verst gaan’

Hamilton heeft in het verleden wel eens grapjes gemaakt over andere coureurs die na een paar jaar pensioneren gewoon weer terugkomen in de Formule 1, à la Fernando Alonso. Sebastian Vettel is in 2022 ook gestopt maar heeft nog niet uitgesloten weer terug te komen. Lewis zei in gesprek met het Zwitserse Blick dat zijn pensioen wel definitief zal zijn: "Als het voorbij is, is het voorbij."

Wereldtitel
En wanneer is het dan voorbij? Als die felbegeerde 8e wereldtitel in de wacht is gesleept? "Ik heb nooit gezegd te stoppen als ik een 8e titel win, maar dat weet ik pas als dat gelukt is", zegt hij zelf. Lewis won zijn laatste kampioenschap in 2020, daarna werd hij 2 keer afgetroefd door Max Verstappen. De Mercedes-coureur staat op dit moment 3e in het kampioenschap.